Boka tid 

Lite om Naprapati

Naprapater behandlar, rehabiliterar och förebygger besvär och smärtor i rörelseapparaten. Vi specialiserar i detaljerad undersökning för att reda ut orsak till besvären och använder manuella tekniker som massage, töjning, mobilisering och manipulering av leder. Den manuella behandlingen syftar till att minska smärta och besvär och återskapa funktionen i kroppen.
Naprapater utgör en del av svensk hälso- och sjukvård och har en skyddad yrkestitel.
Sedan 1994 har Socialstyrelsen gett naprapater legitimation för att behandla personer med smärttillstånd i muskuloskeletala systemet. Legitimationen utfärdas efter fullförd Naprapatutbildning (4 år) samt ett års praktiktjänst i svensk hälso- och sjukvård.
Kul fakta om Naprapati
Ordet Naprapati betyder ‘att korrigera lidande’, vilket kommer ifrån tjeckiska ordet ‘Napravit’ som betyder ‘att justera’ och grekiska order ‘pathos’ som betyder lidande.

Vanliga besvär Naprapater behandlar

  • Nackspärr/ryggskott
  • Stela axlar/nacke/rygg
  • Spänningshuvudvärk
  • Besvär i leder; höft/knä/fot/axel/armbåge/hand
  • Idrottsskador

Hur många behandlingar behöver man?

Antal behandlingar beror helt på hur länge eller hur ont man har. Man brukar ha mellan 3-5 behandlingar som bas men ibland kan det räcka med 1-2 behandlingar, medan vissa behöver upp till 10 behandlingar. Många väljer att komma kontinuerligt någon gång i månaden i förebyggande syfte.

073-530 4176

sara@gefle-naprapati.se

Varierande öppettider