Boka tid 

Manuell Medicinsk behandling under och efter graviditet

Det är otroligt vanligt med graviditetsrelaterade besvär. Ca ⅔ av alla gravida får ont och av dem är det 30% som får väldigt ont under sin graviditet. Besvären kan förekomma redan under 1a trimestern, men vanligast är från ca v.12-24. Vanligaste ställen som gör ont är kring bäckenet, ryggslutet, svanskotan, och även kring blygdbenet.
Varför får man ont?
Under graviditeten frisätts hormonet relaxin som tänjs ut strukturer i kvinnan kropp; hud, muskler, ligamenter och leder. Kroppen förbereder sig inför hela graviditeten och förlossningen. Detta leder till ökad rörlighet i ffa bäckenlederna, då får musklerna och ligamenten runt om kring jobba extra mycket för att hålla dem stabila, vilket då leder till graviditetsrelaterat bäckensmärta.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen kommer först och främst börjas med samtal där ni får berätta om era besvär.
Jag kommer ge er lite tips om hållning och lägesförändringar (stå från sittande, vända sig i sängen etc). Lite tips för att förbättra vardagen helt enkelt.
Under behandlingen kommer jag jobba främst med djupa massage tekniker, i vissa fall för er som är bekväma kan vi jobba med akupunktur. Sedan beroende på hur lederna mår kan man jobba med en led teknik som kallas för mobilisering.
Det är väldigt säkert och trygg metod för både mamma och barnet och ger oftast bra resultat efter 3-5 behandlingar, vissa kan behöva fler.
Om ni har några frågor är det bara att höra av er.

073-530 4176

sara@gefle-naprapati.se

Tillfälligt stängt